Shanghai Dynamic Construction Machinery Co, Ltd

Telefonska linija nacionalne službe: + 86 21 67107702

EN
sve kategorije

Jamstvena politika

Ti si ovdje : Početna>Jamstvena politika

Jamstvena politika

Shanghai Jiezhou Engineering & Mechanism Co., Ltd. cijeni vaše poslovanje i uvijek vam pokušava pružiti najbolju uslugu. Politika dinamičkog jamstva osmišljena je za postizanje poslovne okretnosti i pruža vam različite mogućnosti zaštite vaše vrijedne imovine. U ovom ćete dokumentu pronaći sve što trebate znati o dinamičkom jamstvu u pogledu trajanja, pokrivenosti i korisničke usluge.

Garantni rok

Dynamic jamči da njegovi proizvodi ne sadrže proizvodne nedostatke ili tehničke nedostatke tijekom razdoblja od jedne godine od originalnog datuma kupnje. Ovo jamstvo odnosi se samo na izvornog vlasnika i nije prenosljivo.

Pokrivenost jamstvom

Za dinamičke proizvode jamči se da neće imati nedostataka u materijalu i izradi pod normalnom uporabom u jamstvenom roku. Proizvodi koji se ne prodaju putem dinamičnih ovlaštenih distributera nisu obuhvaćeni ugovorom o jamstvu. Jamstvene obveze za prilagođene proizvode uređuju se zasebnim ugovorima i nisu obuhvaćeni ovim dokumentom.

Dynamic ne jamči motore. Jamstva za motore trebaju se podnijeti izravno ovlaštenom tvorničkom servisu za određenog proizvođača motora.

Jamstvo Dynamic ne pokriva normalno održavanje proizvoda ili njegovih komponenata (kao što su podešavanja motora i promjene ulja i filtra). Jamstvo također ne pokriva uobičajene dijelove koji se habaju (poput remena i potrošnog materijala).

Jamstvo Dynamic-a ne pokriva kvar nastao zlouporabom rukovatelja, neispunjavanjem uobičajenog održavanja proizvoda, izmjenama proizvoda, izmjenama ili popravcima proizvoda bez pismenog odobrenja Dynamic-a.

Isključenja iz jamstva

Dynamic ne preuzima nikakvu odgovornost kao posljedicu sljedećih okolnosti, pod kojima jamstvo prestaje važiti i prestaje važiti.

1) Utvrdi se da je proizvod neispravan nakon isteka jamstvenog razdoblja

2) Proizvod je podvrgnut zlouporabi, zlostavljanju, nemaru, nesreći, neovlaštenim promjenama, izmjenama ili neovlaštenim popravcima, bilo slučajno ili iz drugih razloga

3) Proizvod je oštećen uslijed katastrofa ili ekstremnih uvjeta, bilo prirodnih ili ljudskih, uključujući, ali ne ograničavajući se na poplavu, požar, udare groma ili smetnje u dalekovodu

4) Proizvod je podložan uvjetima okoline izvan predviđene tolerancije

Služba za korisnike

Kako bismo pomogli kupcu da što prije nastavi s normalnim radom i izbjegne naknade za pregled uređaja koji zapravo nisu oštećeni, željni smo pomoći vam u daljinskom rješavanju problema i tražiti svaki mogući način popravljanja uređaja bez nepotrebnog vremena i troškova vraćanja uređaja na popravak.

Ako imate pitanje ili biste nas željeli kontaktirati zbog nečeg drugog, nemojte se ustručavati kontaktirati nas i rado ćemo odgovoriti na svako vaše pitanje ili nedoumicu.

Dinamičnu službu za korisnike možete kontaktirati na:
T: + 86 21 67107702
Ž: +86 21 6710 4933
E: [e-pošta zaštićena]